Ukulele skole for barn og voksne

 

Om musikkinstrumentet

Ukulele er en liten fire-strengs gitar. Dette uvanlig populære instrumentet ble oppfunnet i 1880-tallet og fikk bred anerkjennelse, først i Hawaii, og deretter over hele verden. Ukulele kalles også den “lille hawaiiske gitaren”, og ordet selv betyr “hoppende loppe”. Ifølge en teori fikk instrumentet dette navnet på grunn av de spesielle egenskapene av fingerens bevegelse når de spilte (ligner på raske hopp). Hvilke andre karaktertrekk har denne uvanlige gitaren?

Ukulele er et lite og lett musikkinstrument. Det er bare fire strenger på denne lille ukuleleen, og de er to toner høyere enn en vanlig akustisk gitar. Dette gir Ukulele unik, typisk for den, en spesiell lyd. Hvis du noen gang har hørt en framføring med dette instrumentet, er det lite sannsynlig at du forveksler det med noe annet.

Ukulele er et relativt lett å lære instrument. Å lære teknikken av spillet og akkord-ordningen er ikke vanskelig for både voksne og barn. Metallstrenger er ikke egnet for ukuleler; karbonstrenger brukes noen ganger, men nylon er oftest brukt. Slike strenger skjærer ikke fingrene, noe som også er en god læringsfordel.

Det finnes flere typer ukuleler, som hovedsakelig skiller seg i størrelse og form. Små ukuleler er hovedsakelig laget av tre, men man kan finne også ukuleler laget av kryssfinér eller plast. Den mest populære typen av dette instrumentet er sopran, den er også den minste i størrelse (53 centimeter) og den høyeste i tonehøyde.

Hvorfor er ukulele interessant for både voksne og barn?

 1. Dette musikalske instrumentet er et utmerket valg for de som ikke er kjent med musikkverden, eller for de som allerede har prøvd å spille andre musikkinstrumenter. For eksempel vil folk som allerede har lært teknikken for å spille en vanlig gitar, ikke være vanskelig å spille ukulele. Og omvendt, er det mulig å starte med en enkel miniatyrgitar – så vil læringsprosessen virke ikke bare interessant, men også enkel.
 2. Ukulele tiltrekker med sin enkelhet og bisarre form, livlig og lyst lyd. Instrumentet er ideelt for å utføre tradisjonelle hawaiiske motiver, samt for sjangere som jazz, countrymusikk og reggae. Takket være sin kompakthet er det praktisk å ta det med seg, og med det kan du bringe glede i enhver fest.
 3. Ukulele skole vil utvikle dine musikalske talenter, fine motoriske ferdigheter, fingerferdighet og oppfinnsomhet. Og det vil definitivt komme til nytte i alle livssfærer!
 4. Du vil bokstavelig talt fra de første timene i vår skole kunne skape et godt humør for deg selv og dine nærmeste.
  Ukulele er et virkelig originalt valg. Ukulele kurs vil sikkert bringe glede i fritiden din ved å bringe hawaiiske motiver inn i livet ditt.

5 Comments

 • by binance-ны ашуы шн тркелу Posted april 13, 2024 10:01 am

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

 • by binance Kontoerstellung Posted april 18, 2024 10:05 am

  Can you be more specific about the content of your article? After reading it, I still have some doubts. Hope you can help me.

 • by Recomandare Binance Posted april 20, 2024 6:44 am

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

 • by código de indicac~ao binance Posted mai 9, 2024 10:12 pm

  Your point of view caught my eye and was very interesting. Thanks. I have a question for you.

 • by Створити безкоштовний акаунт Posted mai 29, 2024 8:46 am

  Thanks for sharing. I read many of your blog posts, cool, your blog is very good.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *