Iana

Iana begynte å spille piano da hun var 5 år. Hun vant sin første pris på “The Young Pianist” konkurranse (Tiraspol, Moldova) da hun var 8 år. Iana ble en solist da hun var 12 og utførte et musikk stykke av Johann Bach med Symphonic Orchestra.

Da hun var 16 år, ble hun en vanlig deltaker og vinner av internasjonale og nasjonale konkurranser som “White Liliac” og “The Young Pianist”.

Hennes karriere som solist fortsatte da hun opptrådte i Youth Symphonic Orchestra, hvor hun fremførte “Seks konserter for cembalo” av George Handel.

Iana 17 år gammel var solist med “Fantasia on Ryabinin’s theme” for piano og orkester av Antron Arensky.
I 2004 vant hun en andre premie i Romania (Targu Jiu) i piano konkurranse.

Fra 2004-2006 Iana deltok i mesterklasser i Konservatorium i Odessa,Ukraina.

Fra 2008-2011 Iana Ghilea deltok i et utvekslingsprogram og i 2011 vant en Stipend for talentfulle musikere i Musikk Konservatorium i Laramie, WY, USA.

I 2012 Iana uteksaminert med en Mastergrad i Instrumental ytelse ved Akademiet for Musikk, Teater og Billedkunst i Kishinev, Moldova. I det siste har hun fortsatte sin utdannelse ved Universitetet i Stavanger, Norge, i Utøvende musikk avdeling, der hun har fått den høyeste karakter for sitt prosjekt på S.Rachmaninoff.

I dag, Iana utfører som solist i kammerkonserter i Norge.

I september 2015 etablerte hun “International Music School of Stavanger” for barn og voksne, hvor hun deler hennes kjærlighet til musikk, undervisning, opptreden og inspasjon med alle sine studenter.

Modest Mussorgsky “Bilder fra en utstilling” fremført av Iana Ghilea