Om fiolin

Fiolin anses med rette å være et av de vanskeligste musikalske instrumentene, men prosessen å lære å spille fiolin er uvanlig fascinerende. Hvis barnet ditt velger denne “følgesvenn” i veien for å erkjenne musikkverden, vil hver fiolintime være unik – vanskelig, men spennende. Fiolin mangler bånd, så musikalsk øre spiller en nøkkelrolle. Det som andre musikalske evner, kan man og bør man utvikle i tide. Fiolin vil lære barnet ditt å skille, og så ta når du spiller “klare” noter.

Fiolin er et ekstraordinært følsomt og livlig instrument. Det vil kreve en stor emosjonalitet, tilpassing til rytme og telling, kontroll, hastighet – alt dette under betingelsene for synkron arbeid av to hjernehalvkuler, fordi høyre og venstre hånd er involvert i spillet samtidig. Men som svar vil fiolinen gi mye til barn eller voksne.

Hva vil fiolin gi til barnet?

Dette instrimentet former, mestrer bevegelsene til en person. I tillegg til betydelig utvikling av fine motoriske ferdigheter, som er spesielt nyttig for barn, vil fiolinen lære deg å beregne styrken og nøyaktigheten av bevegelser, lære deg jevnhet og skarphet, vise deg hvordan du kan være “lett” og hvordan du kan bli “meget hurtig”. Fiolinspill forteller deg hvordan du kan kontrollere kroppen din – de minste detaljene og følelsene er viktige. For eksempel, når man spiller, bør ikke venstre hånd klemmes – den er avslappet og åpen, og i høyre albue er det nødvendig å føle tyngde, den bør senkes. Violinister er ofte kunstneriske og danser vakkert. Mange er preget av jevn holdning, vakre bevegelser, og selvfølgelig vet de hvordan de skal synge på en ren og melodisk måte.

Fiolin danner karakteren til en person. Daglige øvelser med sikte på å utvikle muskelminnet, sette hendene, bli kvitt med stive bevegelser og mestre andre funksjoner ved å spille fiolin, vil lære barnet å være flittig, konsentrere seg og evne til å holde den. Barnet vil vite hvordan man skal fullføre jobben, lære å “ikke gi opp” og oppnå sine mål. Når man spiller, klemmer fiolinisten riktig note på strengen med fingeren, bestemmer renheten, kontrollerer varigheten (teller), holder bøyden med sin høyre hånd og samtidig (hvis han ikke kjenner sammensetningen utenat) leser notene, planlegger neste handling. Etter en så vanskelig oppgave er det knapt noe som barnet ikke kan klare.

Å spille fiolin utvikler figurativ tenkning, fantasi. Lærerne blir ofte bedt om å komme opp med komposisjons plott, fortelle om hva som skjer i stykket – først med ord, og deretter formidle med hjelp av selve instrumentet. Fiolinundervisning multipliserer en persons følelsesmessige rikdom: for å kunne spille en frisk etyde må man selv komme i en lekfult, enkelt humør. For å utføre et sanselig, lyrisk verk – er det også nødvendig å utnytte det for å gi den ønskede semantiske nyansen. Barnet vil bli overrasket over hvor sant fiolin kan føle, hvor lett den forstår humør og formidler det. På grunn av utviklingen av fantasi og figurativ tenkning er fiolinister ofte gode fortellere.

Fiolin lyder lyst både i orkesteret og i solo-spillet. Dette er et av de lyseste musikalske instrumentene som ikke bare barn, men også voksne kan lære å spille med entusiasme i dag. Tross alt kan man virkelig være stolt av evnen til å spille fiolin!