Lære å spille obo for barn og voksne

Om verktøyet

Obo er et av de eldste blåseinstrumentene. Under forskjellige navn kunne man finne den blant mange nasjoner på ulike stadier av deres utvikling. I sin moderne form dukker obo opp i Frankrike i andre halvdelen av det syttende århundre og tok raskt en ærverdig plass blant alle blåseinstrumenter. Navnet obo stammer fra det franske ordet Hautbois som betyr “høyt tre”. Dette instrumentet tilhører rørblad treblåseinstrumenter. Det finnes flere typer av obo, hovedsakelig blant annet den gamle, moderne, mezzosopranen og bassen.

Obos særegenheter

 1. Instrumentet er preget av uttrykksfull lyd, nær til den menneskelige stemmen. Timbre-særegenheter til obo utgjør nøyaktig fargevirkning av naturen, mangfoldet og rikheten i omverdenen;
 2. Obo er et av de vanskeligste instrumentene for å lære, som er knyttet til spesifikasjonene av lydlaging, der blant annet kvaliteten på instrumentets stokk selv spiller en viktig rolle.
 3. Obo styrker sin posisjon i moderne musikk – den er ideell ikke bare for å spille klassiske komposisjoner, men også for eksempel for jazz melodier;
 4. Tre som obo er laget av er preget av følsomhet for fuktighet og tem peraturendringer.

Fordeler ved å lære å spille obo for barn og voksne

Uansett hvor gammel man er når man begynner å lære å spille obo, så gir det en stor fordel for den som lærer:

 1. utvikler et musikalsk øre, rytmesans;
 2. forbedrer hukommelse, øker hastigheten på tankeprosesser;
 3. forbedrer fine motoriske ferdigheter;
 4. utvikler figurativ tenkning;
 5. forbedrer matematiske evner;
 6. øker nivået på generell utdanning;
 7. beriker den indre verden av nybegynnere;
 8. styrker organene i åndedrettssystemet og lærer riktig pusteteknikk;
 9. hjelper en person å bli mer disiplinert;
 10. lærer å se og høre det vakre i hverdagen.

Til tross for at å lære å spille obo krever innsats og flid, kan denne prosessen også være hyggelig, produktiv og interessant. Her avhenger det mye av læreren, hans evne til å interessere og motivere nebegynnere. Å lære å spille obo tar ofte over en person så mye at det blir en hobby for hele livet. Prøv å lære å spille dette fantastiske instrumentet, kanskje obo kurs er akkurat det du manglet.