Laura

Laura er en pianist og fløytist fra Slovakia. Hun er født 24.juni 1990, i Bratislava. Hun har vokst opp med to søstre i en kunstnerisk familie. Fra tidlig alder av har kunst påvirket og formet hennes personlighet og kreativitet.

I 2004 begynte hun å studere på konservatoriet i Bratislava med professor Dagmar Zsapková, ArtD. Etter å ha fullført studiene ved konservatoriet, begynte hun på Academy of Performing Arts i Bratislava, der hun tok fløytetimer med samme professor.

Laura tok pianotimer gjennom hele sitt studie på Konservatoriet i Bratislava. I 2010 startet hun og hennes yngre søster “ecetera band”. Som gruppe har de sammarbeidet med flere internasjonale artister og musikere, og har opptredd på alt fra utstillinger til festivaler. i tillegg har de gitt ut albumet “Herbergi”. Da Laura var utvekslingsstudent på Iceland university of arts, tok hun pianotimer, med fokus på improvisasjon, med den kjente jazzpianisten Kjartan Valdemarsson. I 2016 fortsatte hun pianotimene og jazzimprovisasjonen med den slovakiske jazzpianisten og komponisten Jana Bezek.

I studietiden på akademiet fokuserte hun særlig på kammermusikk og solospill. Hun er nå medlem i flere samtidsmsuikk-ensambler som f.eks Asynchronie ensemble, Veni Academy, Musica Falsa et Ficta. I tillegg har hun vært solist med Chamber Orchestra VŠMU og Slovak State Philharmonic, Košice (SFK).

I 2014 startet hun på sin mastergrad ved det samme akdemiet. Etter ett år ble hun tatt opp ved Erasmus+ program og flyttet til Reykjavik for å fortsette studiene ved Islands akademi for utøvende kunst hos / under Martial Nardeau for ett år. I løpet av dette utvekslingsprogrammet hadde hun masterklasser med Hallfríður Ólafsdóttir (IS), Leon Spierer (DE) Ann Elkjär (SWE), Moshe Áron Epstein (DE/IL)), Berglind Maria Tómasdóttir (IS), Caroline Debonne (FR), Magnea Árnadóttir (IS), Svava Bernhardsdóttir (IS), Gunnar Ben (IS).

Fra 2015 har hun fortsatt med å undervise ved St.Cecilie musikk skole i Bratislava. Samtidig har hun sammen med tre venner startet fløytekvartetten «Dvesto3kvartet».

For tiden hun er lærer i piano og fløyte på International Music School of Stavanger. Hun er direktører og bookingansvarlig ved festivalen «Hvalur – The Festival of Icelandic Music in Bratislava». Hun spiller også i ensambelet til den slovakiske sangeren Katarína Máliková, og studerer på Universitetet i Stavanger- institutt for musikk og dans, under professor Vidar Austvik.