Daryna

Daryna , født 15 august 1987, er en ukrainsk bratsjist. Hun begynte å spille bratsj i en alder av syv år. Bachelorgraden ble gjennomført ved Kharkiv nasjonale Kotlyarevsky-Universitetet, hvor hun studerte under den kjente professoren Suren Kocharyan. Daryna studerer for tiden ved Universitetet i Stavanger, hvor hun gjennomfører sin mastergrad. Lishcenko har opptrådt som solist, kammermusiker, samt pedagog. Hun har mange års erfaring med å undervise, men også med å organisere hennes fiolinensemble.

Ensemblet har konkurrert i diverse barnekonkurranser, samt gjennomført flere konserten i de største byene i Ukraina. Fra 2011 til 2018 var hun også en av oppstartere, samt medlemmene av Capriccio-kvartetten. Kvartetten har hovedsaklig gjennomført spilleoppdrag for cruiseskipselskaper, og gjennom dette fått muligheten til å gjennomføre konserter i diverse byer i USA og Europa.

Lishchenko har stor interesse og erfaring med orkesterspill. Hun har jobbet med orkestre som omfatter blant annet Kharkiv Ungdomsorkester, Kharkiv Opera House-orkestret, Kyiv Radio-orkestret og Kharkiv Academic Theatre of Musical Comedy.Det som opptar Darynas interesse mest for tiden, er undervisningen og utviklingen av små barn. Hun er opptatt med å videreutvikle alle aspektre – kreativitet, improvisasjon, gehør, teknikk, samt å finne deres egen stemme. Daryna spiller på en bratsj laget av den moderne Ukrainske makeren Andrew Golybokie.