Musikkundervisning for barn

Hvorfor musikk?

Hver forelder vil at barnet skal ha en rekke hobbyer og spennende aktiviteter, fordi det bidrar til harmonisk og allsidig utvikling. Barndommen er nettopp den perioden når en persons talenter og evner er mest avslørt. Musikk er tradisjonelt ansett som en av de mest edle kunstformene. Det beriker barnet, sjelen utvikler seg gjennom musikk. Under musikkundervisningen jobber begge hjernehalvkuler aktivt, slik at barna utvikler bedre minne, koordinering av bevegelser og oppmerksomhetskonsentrasjon. Barn, som tidlig begynte å lære musikk, viser ofte de beste karakterene i generelle fag.

Hva utvikler musikk?

Å lære å spille musikkinstrumenter har enorme fordeler for utviklingen av fine motoriske ferdigheter, gjør det mulig å styre bevegelser, lærer å beregne styrke. For barn er musikk nyttig for å stimulere fantasi, utvikle innbildningskraft, for eksempel når man komponerer et plot til en musikalsk komposisjon. Musikalsk leseferdighet, som ikke alltid er lett for nybegynnere, assimileres mer vellykket, jo tidligere barn begynner å lære musikk. Begynner man å lage musikk fra barndommen, øker barnet sjansene for å gjøre sin hobby til et yrke.

Musikk klasser utvikler matematiske evner, fordi den er strukturert, og varigheten av noter er basert på brøker. Hvis man begynner å innpode en kjærlighet til musikk i et barn i en tidlig alder, vil barnet bli mer disiplinert og arbeidsom. Barnets generelle kognitive evner vil forbedre seg og selvfølgelig vil skjønnhetsfølelsen utvikle seg. Og disse egenskapene vil være nødvendig for barnet, uansett hvilket yrke han velger i fremtiden.

Vi utvikler musikalske evner fra barndommen.

Musikalske evner, selv om de er av natur, må utvikles i tide. Hvis barnet ikke har gode musikalske anlegg – dette er ikke et problem heller. Hvis du har en kompetent lærer som kan interessere et lite barn, kan de bli dannet. Også i barndommen er det lettere å bestemme hvilken av evnen til en baby som er bedre utviklet, for å spille hvilket instrument er han mer tilbøyelig til. De musikalske evner, først og fremst, inkluderer musikalsk øre og rytmefølelse, som senere er mye vanskeligere å innpode. I tillegg er barn mer plastisk enn en voksen, det er lettere for ham å lære for å spille instrument.

Spill musikk med oss

Barn erkjenner verden gjennom spill, akkurat som gjennom spillet kan hans første bekjennelse med musikk skje. Gruppeundervisning oppfattes av barn med stor interesse enn individuellundervisning. Tross alt vil babyen kunne få nye venner og få godt inntrykk. Jo mer nyttige ferdigheter en person har, desto mer selvsikker vil han føle, og jo mer variert hans liv blir. Vi tilbyr barnet ditt å bli kjent med den fantastiske musikkverden ved registrering for en prøvetime i vår skole for små barn i Stavanger. Vi er sikre på at babyen din vil være interessert!