Ana

Ana begynte å spille piano 8 år gammel. Hun er fra Serbia hvor hun fullførte barne- og videregående musikkskole. Hun har en bachelorgrad med utmerkelser i musikkpedagogikk og kunstteori fra Fakultet for kunst ved Universitetet i Nis, Serbia.

For tiden holder hun på med masterstudier i Music Business and Management ved Det kunstfaglige fakultet ved Universitetet i Agder i Kristiansand.

I løpet av ungdomsutdanningen deltok hun i mange pianokonkurranser i Serbia. I løpet av bachelorstudiene deltok hun i en internasjonal pianokonkurranse i Nis som soloartist og i en pianoduo (2015,2016,2017 og 2018). Hun er en lidenskapelig korsanger, og i løpet av sin karriere var hun medlem av det akademiske koret ved Universitetet i Nis i Serbia, som hun deltok sammen med i “Singing Europe” – 2016 Wroclaw, Polen hvor hun sang i et operakor med operatenor Roberto Alagna og operasopran Alexsandra Kurzak, dirigert av Bessam Akiki. Hun var medlem og pianist i etnogruppen «Niske devojke» fra Serbia, som hun opptrådte med på festivalen «Days of Serbian culture», Reykjavik, Island, 2020.

Hun flyttet til Norge i 2021. for sine masterstudier ved Universitetet i Agder, og hun ble medlem av Kristiansand operakor.

Hun er lidenskapelig opptatt av musikk og dedikert til å jobbe med studenter. For henne representerer musikken et av de avgjørende elementene i elevenes utvikling, og det er veldig viktig å legge et godt grunnlag i den første kontakten med kunst.